BTK’da Ramazan Coşkusu Devam Ediyor

İletişim ve haberleşme sektörünün önde gelen temsilcileri ve öğrenciler, BTK Akademi’nin katkılarıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen iftar programlarında bir araya gelmeye devam ediyor.

Vodafone, Turkcell, Türksat ve Türk Telekom’un katkılarıyla düzenlenen iftar programlarına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, sektördeki üst düzey yöneticiler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İftar programlarında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, iletişim sektöründe yaşanan gelişmeler, yeni nesil teknolojiler, siber güvenlik gibi konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden küresel bir merkez olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlediğini belirten Sayan, “Mobil teknolojilerden 5G’ye, yapay zekâdan nesnelerin internetine kadar geniş bir alanda yapılan çalışmalar, ülkemizi uluslararası arenada söz sahibi bir konuma ulaştırıyor.” şeklinde konuştu.

Sayan, “Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile şekillendirdiğimiz çalışmalarımızda şüphesiz ki en önemli çıkış noktamız yerli ve milli üretim. Teknolojinin olmazsa olmazı bu. Takip edeceğiz, uyarlayacağız, örnek alacağız ama mümkün olduğunca yerli ve milli teknoloji üretip kullanacağız.” açıklamasında bulundu.

Yerli ve milli şebeke altyapılarının geliştirilmesinin teknolojik bağımsızlığı güçlendirdiğini ve dışa bağımlılığı azaltarak cari açığın kapanmasına katkı sağladığını ifade eden Sayan, “Milli altyapılar, güvenlik risklerini en aza indirerek veri bütünlüğümüzü koruyor. Yerli ve milli üretim söz konusu olduğunda en güçlü tarafımız ise gençlerimiz.” dedi.

Türkiye’nin dijital dönüşümünde en önemli güçlerinden başında sahip olduğu genç ve dinamik nüfus geldiğini söyleyen Sayan, “Bugün öğrendiğiniz her bilgi, kazandığınız her beceri, yarının Türkiye’sini inşa etmek için önemli yapı taşları olacak.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu, sizlerin de yerli ve milli üretim bilincine sahip hareket etme gayretinizle anlam kazanacak.” diye konuştu.

Başkan Karagözoğlu: Yerli ve Milli Bir Yazılım Geliştirmek Artık Çok Kıymetli Bir İş

Programlarda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, dijital dönüşüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dijital dönüşüm yolculuğunda bilgi ve teknolojinin toplumu hızla dönüştürdüğünü ifade eden Karagözoğlu, “İletişim altyapısı her geçen gün daha ileriye taşınırken, 5G, fiber altyapı, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi teknolojiler sayesinde bağlantı hızları artıyor; bilhassa 5G sayesinde iletişim her zamankinden daha hızlı, daha akıllı ve daha güçlü bir yola doğru ilerliyor.” açıklamasında bulundu.

BTK olarak paydaşlarla birlikte çağın gerektirdiği şekilde çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Karagözoğlu, “BTK Akademi’de gençlerimizin teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten bireyler olması için tamamen ücretsiz eğitimler, kurslar ve çeşitli programlar hazırlıyoruz. Bilhassa yazılım alanındaki eğitimlerimizi ve programlarımızı yakından takip etmenizi öneriyorum. Çünkü gelecek yazılımda. Yerli ve milli bir yazılım geliştirmek artık çok kıymetli bir iş.” ifadelerini kullandı.

BTK ev sahipliğinde düzenlenen iftar programları Ramazan ayı boyunca gerçekleşmeye devam edecek.